Spyker Katliamı’nın kilit ismi yakalandı

Spyker Katliamı’nın kilit ismi yakalandı

Irak’ın Selahaddin vilayetinde 2014 yılında IŞİD tarafından Spyker Askeri Üssü'nde yer alan bin 700 asker adayı ve güvenlik görevlisinin kurşuna dizildiği katliamda rol oynayan kilit isimlerden birinin yakalandığı bildirildi.

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Sözcüsü Yahya Resul yaptığı açıklamada, Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Mustafa Kazimi’nin talimatıyla operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Terörle mücadele ekiplerinin aylar süren takip sonrası düzenlediği operasyonda, Spyker Katliamı’nda rol oynayan N.T. isimli teröristin yakalandığı kaydedildi.

N.T.’nin Selahaddin sınırları içerisinde yakalandığı belirtilerek, “Ninova ve Selahaddin’de iki terörist daha yakalanıp adli makamlara sevk edildi” denildi.

Söz konusu teröristin, katliamın gerçekleştirilmesinde kilit rol oynadığı vurgulandı.

SPYKER KATLİAMI

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014'te ele geçirdiği Selahaddin'in Tikrit kentindeki Spyker Askeri Üssü'nde yer alan bin 700 asker adayı ve güvenlik görevlisini kurşuna dizmişti. Örgüt, olayın görüntülerini de propaganda amacıyla internet üzerinden yayınlamıştı.

Irak hükümeti, Selahaddin'i geri aldıktan sonra kentte bazı askerlerin naaşlarının yer aldığı toplu mezarların bulunduğunu açıklamıştı.

Merkezi Cinayet Mahkemesi, katliamda yer aldıkları gerekçesiyle 2015 yılında 180 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Ancak davanın gizli görülmesi nedeniyle şimdiye kadar kaç kişinin tutuklandığı tam olarak bilinmiyor.

2017 yılında mahkeme, katliamda yer alan 27 kişi hakkında idam cezası verdi.