ABD uçakları Suriye askerlerini bombaladı!

ABD uçakları Suriye askerlerini bombaladı!

Rojava’nın Til Berek ileçesi yakınlarında ABD askerlerinin geçişini önleyen Suriye ordusu birliklerine düzenlenen hava saldırısında 1 Suriye askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirildi.

Haseki ile Kamışlo arasındaki Til Berek ilçesine bağlı Til Zeheb mevkiinde Suriye ordusuna ait bir kontrol noktasında ABD konvoyunun geçişine izin verilmemesinin ardından gerginlik yaşandığını aktarıldı.

ABD’ye ait savaş uçaklarının sözkonusu kontrol noktasını bombaladığını, bombardımanda 1 askerin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bildirildi.  

Olayı doğrulayan Suriye devlet ajansı SANA da, ABD devriyesinin önlendiğini, ardından savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını duyurdu.

SANA, son dakika geçtiği haberinde, bombardımda 1 askerin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını belirtti.

“Çok sayıda asker öldürüldü”

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberinde, IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyona bağlı uçakların Suriye hükümeti güçlerine ait kontrol noktasını vurması sonucu çok sayıda askerlerin öldüğünü aktardı.

2 Temmuz'da da hükümet güçleri ve Esad taraftarları, Til Temir’in batı kırsalındaki El Dardara Köprüsü'nde ABD zırhlı araçlarını engellemişlerdi.

Burada yaşanan gerginliğe Rus güçleri müdahale etmiş ve ABD devriyesi geri çekilerek başka bir yoldan dönmek zorunda kalmıştı.