ENKS büroları yakılmıştı: Rojava Asayişi’nden açıklama

ENKS’nin Rojava’daki bürolarının yakılmasına ilişkin açıklama yapan Rojava Özerk Yönetimi Asayişi, “Olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

ENKS büroları yakılmıştı: Rojava Asayişi’nden açıklama

Rojava’da Devrimci Gençlik Hareketi, Rojava'nın Kobani ve Amude kentlerinde Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) ofislerine saldırmış, içindeki eşyalara zarar vermişti.

ENKS üyesi Süleyman Oso, 1 Mart’ta gerçekleşen saldırıda ofisin yakıldığını belirtmişti.

Rûdaw’a konuşan Oso, ENKS’nin bir parçası olan Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye'nin (PDK-S) Kobani’deki ofisinin yakıldığını ve eşyaların ateşe verildiğini söylemişti.

Rojava Özerk Yönetimi Asayişi (İç Güvenlik Güçleri) Basın Merkezi, ENKS bürolarına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Resmi site üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kobani’de 01 Mart 2024 Cuma günü art niyetli bazı kişiler tarafından ENKS bürosu ateşe verildi. Aynı eylem 06 Mart 2024 Çarşamba günü de Amude’de yaşandı.

Olaya ilişkin güçlerimize bilgi ulaşmasının ardından olay yerine intikal edilmiş ve olaya ilişkin deliller toplanmıştır.

Olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatılmıştır.”

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği de saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada “Saldırıların derhal durmasını temenni ediyoruz” ifadesini kullanmıştı.