BM'den Rojava açıklaması: En kötüsüne hazırlanıyoruz

BM'den Rojava açıklaması: En kötüsüne hazırlanıyoruz

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye'nin Rojava’ya düzenlemeyi planladığı operasyon için "en kötüsüne hazırlanıyoruz" açıklaması yapıldı.

ABD'nin Türkiye'nin Rojava’ya düzenlemeyi planladığı saldırı için askerlerini geri çekmesinin ardından BM'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece telefon görüşmesi gerçekleştirmesinin ardından Beyaz Saray, ABD Silahlı Kuvvetleri’nin, Fırat’ın doğusundaki operasyonu desteklemeyeceği veya bu operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

BM'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rojava’ya düzenlemeyi planladığı operasyon için "en kötüsüne hazırlanıyoruz" denildi.

BM’de üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eğer Türkiye askeri operasyon düzenlerse Suriye'nin kuzey doğusundaki sivillerin yerinden ayrılmasının önüne geçilmesi için taraflara çağrıda bulunuyoruz. Birleşmiş Milletler'in güvenli bölgelerle ilgili acı bir deneyimi var."

Gazetecilere açıklama yapan yetkili, Rojava’da yerinden olanlar için bir acil durum planı yapıldığını belirterek, “İhtiyaç olması durumunda gıda ve ilaç yardımı yapılmasına ihtiyaç var”dedi.