DSG'den ABD paylaşımı: Açıklama bekliyoruz!

DSG'den ABD paylaşımı: Açıklama bekliyoruz!

Beyaz Saray'ın Amerikan askerlerinin Rojava'dan çekileceğine dair açıklamasının ardından çekilmenin hemen başladığı ifade ediliyor. Konu hakkında açıklama yapan Amerikalı bir yetkili, Amerika askerlerinin Gire Spi ve Rasulayn’daki iki gözlem noktasından çekildiklerini söyledi. Bazı ajanslar da üzerinde Amerika bayrağı taşıyan askeri konvoyların bölgeden ayrılırken görüntülerini yayınladı.

Amerika’nın Suriye'de IŞİD’e karşı mücadelede stratejik ortağı olarak gördüğü Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Amerika’nın kararından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 

DSG Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesinin bu alanı tam anlamıyla bir savaş alanına çevireceğini söyledi. Bali, “Amerikan kuvvetleri sözlerini yerine getirmediler ve Türkiye sınırıyla aradaki bölgeden çekildiler. Türkiye de şimdi Suriye’nin kuzeyi ve doğusunda bir işgal operasyonuna hazırlanıyor“ dedi.

Bali, açıklamasında DSG'nin her ne pahasına olursa olsun bölgeyi savunmaya devam edeceğini belirtti. Bali, Amerika Merkez Komutanlığı Twitter hesabını etiketlediği mesajında, DSG'nin güvenlik mekanizması anlaşması konusunda Amerika’nın neden sözlerini yerine getirmediği konusunda bir açıklama beklediğini yazdı.