'Albashir'in üç kardeşi IŞİD saflarında öldü'

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili olarak konuşan DSG komutanı Mazlum Abdi, Ahlam Albashir'in üç kardeşinin IŞİD için savaşırken öldüğünü, bir kardeşin ise Afrin'de komutan olduğunu söyledi.

'Albashir'in üç kardeşi IŞİD saflarında öldü'

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili olarak tutuklanan Ahlam Albashir'in bağlantılarına ilişkin bir iddia da Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) komutanı Mazlum Abdi'den geldi. 

Al Monitor'den Amberin Zaman'a konuşan Abdi, saldırıyla kendilerinin bir ilgilerinin olmadığını Söyledi.

Abdi, Bombayı yerleştirdiği için tutuklanan Ahlam Albashir'in, üç kardeşinin IŞİD için savaşırken öldüğünü, biri Rakka'da, diğeri Menbic'te, üçüncüsü ise Irak'ta" ifadelerini kullandı. Abdi, dördüncü bir kardeşin ise Suriye Afrin'de Türkiye'nin desteklediği Esad karşıtı muhalif gruplardan birinde komutan olduğunu öne sürdü.

Ahlam Albashir'in üç kez evlendiğini ve tüm eşlerinin de IŞİD üyesi olduğunu iddia eden Abdi, Albashir'in ailesinin de Halepli olduğunu ve IŞİD'e yakın isimlerden oluştuğunu söyledi. 

KARDEŞİNİN ÖSO KOMUTANI OLDUĞUNU ANLATMIŞTI

Ahlam Albashir, gözaltına alındıktan sonra basına sızdırılan ifadesinde de bir kardeşinin ÖSO'ya katıldığını şöyle anlatmıştı:

"2002’de Halep’te doğdum. 2013’e kadar burada kaldım. Altı kardeşiz. Üçü vefat etti, ikisi hayatta. Babam ben beş yaşındayken vefat etti. 2013’ten sonra ben, annem ve kardeşim Süleyman ile Ebu Hanaya’ya gittik. Çadırda yaşadık. Annem vefat etti. Kardeşim Meryem ve ağabeylerim Muhammed ve Mahmud ile Rakka’ya kuzenimin yanına gittik. Muhammed, DEAŞ saldırısında ayaklarından yaralandı. Tedavi olduktan sonra tekrar ÖSO’ya katıldı. YPG, Rakka’ya saldırdı. Mahmud, Meryem ve Muhammed’in eşiyle YPG’nin kontrolündeki Münbiç’e geldik. Pastanede çalışmaya başladım."