DSG: 'TSK bombardımanı sonucu anne ve kızı dahil 3 sivil hayatını kaybetti'

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Til Temir’e bağlı Zırgan beldesinde Türkiye'nin bombardımanı sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

DSG: 'TSK bombardımanı sonucu anne ve kızı dahil 3 sivil hayatını kaybetti'

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait uçaklar, dün akşam Heseke’ye bağlı Til Temir’de bulunan Zırgan beldesinin Umalkif, Esediye ve Rabiati köylerine yönelik bombardıman düzenledi.

DSG’ye bağlı Medya Merkezi, TSK’nın bombardımanı sonucu Rabiati köyünde 3 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Rûdaw'ın Kamışlo muhabiri Berzan Ferman da Türkiye'nin Rojava sınırındaki Zırgan'a bağlı Rebiati köyünü bombaladığını ve yaklaşık 25 ailenin TSK bombardımanından korkup bölgeden kaçtığını ve Dirbesiye ilçe merkezine geçtiğini aktardı.

4 sivil hayatını kaybetti’

 DSG Medya Merkezi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Rabiati köyü sakinlerinden 30 yaşındaki Melike Ahmed İd, 60 yaşındaki annesi Fesla İd ve yine 60 yaşındaki yurttaş Salih Hamid Hüseyin bombardımanda hayatını kaybetti.

DSG  ayrıca 50 yaşındaki Ahmed Muhammed (50),4 yaşındaki  Cudi İd (4),11 yaşındaki Juri İd (11) ve 8 yaşındaki Ahmed İd’in de yaralandığı bilgisini verdi.

Konuya ilişkin Türkiye henüz resmi bir açıklama yapmadı.

TSK 17 Ağustos’ta da bombardıman düzenlemişti

Türkiye daha önce de Zırgan beldesinde bombardıman düzenlemiş ve 17 Ağustos'taki bombardımanda 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Ardından Türkiye, Tel Temir Askeri Konsey Üssü’ne hava saldırısı düzenlemiş, Demokratik Suriye Güçleri üyesi 4 kişi hayatını kaybetmişti. (Rudaw)