Zêbarî: "IŞİD saldırılarını Kürdistani bölgelerde yoğunlaştırdı"

Zêbarî: "IŞİD saldırılarını Kürdistani bölgelerde yoğunlaştırdı"

Kürdistan Bölgesi Başkanı Askeri Danışmanı Babekir Zêbarî, IŞİD teröristlerinin büyük kısmının Iraklı ve Sünni olduklarını, saldırılarını Kürdistani bölgelerde yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nin durumuna ilişkin BasNews’e değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Askeri Danışmanı Babekir Zêbarî, IŞİD teröristlerinin eylemlerinin hemen hepsini bu bölgelerde gerçekleştirdiklerini belirterek, bu bölgelerin istikrar ve huzurunu bozmaya çalıştıklarını, bölgedeki Kürtlere göç etmeye mecbur ettiklerini dile getirdi.

IŞİD teröristlerinin büyük kısmının Iraklı ve Sünni olduğunu dile getiren Babekir Zêbarî, “Bu teröristler bölgeyi iyi tanıyorlar.  Bu nedenle bölgede güvenlik boşluğundan da faydalanarak rahatlıkla hareket edebiliyorlar” dedi.

Babekir Zêbarî,  ayrıca Irak’ın güneyinden Kürdistani bölgelere gelen Iraklı IŞİD üyelerinin Kürt halkına büyük kin ve nefret beslediklerini belirtti. Babekir Zêbarî,  aynı zamanda bölgeye yerleştirilen Arap ailelerinin de Kürtlere karşıt olduğunu sözlerine ekledi.