Barzani Yardım Vakfı: Gazze'ye insani yardım göndermeye hazırız

Barzani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı, Gazze Şeridine ve Filistin halkına yardım göndermeye hazır olduklarını belirterek, “Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri ile işbirliği içerisinde yardım göndermeye hazırız” dedi.

Barzani Yardım Vakfı: Gazze'ye insani yardım göndermeye hazırız

Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırı ardından İsrail’in karşılık vermesiyle başlayan çatışma ve bombardımanlar 14’üncü gününe girdi.

Yapılan uluslararası girişim neticesinde Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın geçici süreyle açılması ile bölgeye yardım konvoyları ulaşmaya başladı.

Rûdaw’a konuşan Barzani Yardım Vakfı Başkan (BCF) Yardımcısı İbrahim Semin bölgeye yardım göndermeye hazır oldukları ve bunu Filistinli temsilcilere de ilettiklerini söyledi.

BCF yöneticisi konu hakkında şunları dile getirdi:

“Barzani Yardım Vakfı olarak, din veya etnik kökene bakılmaksızın, meydana gelen ve insanların yardıma ihtiyaç duyduğu her yerde hazır olmayı İnsani bir görev olarak görmekteyiz. Erbil'deki Filistin Konsolosluğunu ziyaret ederek gerekli her türlü yardıma hazır olduğumuzu kendilerine ifade ettik" dedi.

Semin, "Sınır kapısı açıldığında Gazze halkına ve bölgede etkilenen insanlara gıda, tıbbi malzeme ve diğer malzemeleri ulaştırmaya hazır olduğumuzu söyledik" dedi.

18 Ekim’de Barzani Yardım Vakfı (BCF) Başkanı Musa Ahmed başkanlığındaki bir heyet, Erbil'deki Filistin Konsolosluğunu ziyaret ederek Filistin Başkonsolosu Nazmi Huzuri ile görüşerek BCF’nin Gazze halkına yardım göndermeye hazır olduğunu iletti. Filistin Başkonsolosu ise insani girişimlerinden dolayı Barzani Yardım Vakfı'na teşekkür etti.

Barzani Yardım Vakfı, Mesur Barzani’nin girişimiyle 2005 yılında Başkent Erbil'de kurulmuş kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşudur. Vakfın  Kürdistan Bölgesi ve Irak dışında 2016 yılında ABD’de de çalışma izni aldı.  Nisan 2016'da BM Yürütme ve Koordinasyon Konseyi, Barzani Yardım Vakfı'nı Ekonomik ve Sosyal Konseyin (ECOSOC) danışman üyesi olarak onayladı.

7 Ekim'de Hamas üyeleri Gazze Şeridi çevresinde İsrail kontrolündeki bölgelere saldırdı. Saldırı ardından İsrail bölgeyi yoğun şekilde bombaladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre 661'i çocuk 4 bin 385 kişi hayatını kaybetti. 13.561 kişi yaralandı.

İsrail ordusu şu ana kadar çoğunluğu  bin 400 İsraillinin öldürüldüğünü ve 199 kişinin Hamas tarafından rehin alındığını duyurdu.