ABD Bağdadi için harekete geçti

ABD Bağdadi için harekete geçti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin yayımlanan görüntüleriyle ilgili araştırma başlatıldığını duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson yaptığı açıklamada, “Bağdadi’nin yayımlanan videosuyla ilgili bilgi sahibiyiz. IŞİD’in tümden ortadan kaldırılması için koalisyona destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

ABD’li uzmanların videoyu incelemeye başladığını belirten Robertson, bunu daha sonra Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na (CIA) gönderileceğini ve videonun gerçek olup olmadığının ortaya çıkarılacağını kaydetti.

Irak ve Suriye’de terör örgütüne stratejik ve psikolojik bir darbe vurulduğunu söyleyen Pentagon Sözcüsü, “Hilafet denilen şey çökertildi. Örgütün bazı önemli üst düzey isimleri öldürüldü, bazıları da kaçtı ancak savaş henüz bitmedi” ifadelerini kullandı.

Robertson, ülkesinin, örgütün tamamen bitirilmesi için Irak, Suriye ve tüm dünyada IŞİD kalıntıların üzerine gitmeye devam edeceğini vurguladı.

CIA’den ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

IŞİD lideri Bağdadi, 2014 yılında Irak’ın Musul kentindeki Nuri Camii’nde ilk kez görülmüş, daha sonra ses kayıtları dışında kendisinden haber alınamamıştı.

Dün ise IŞİD’e ait Furkan isimli Telegram kanalından yayımlanan görüntülerle Bağdadi ikince kez görülmüş oldu.