ABD: Bölgedeki tüm 'pis' işlerde İran'ın parmağı var

İran Kürtlerin kendi içindeki sorunları ve fikir ayrılıklarını Irak’ın güvenliği üzerinden kullandı” diyen McMaster, “İran, Kürdistan’da yapılan referandum sonrası ve Irak eski Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani’nin ölümü sonrası YNK içinde yaşanan bölünmeleri kendi çıkarları için kullandı” dedi.

ABD: Bölgedeki tüm 'pis' işlerde İran'ın parmağı var

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı  H. R. McMaster, bölgedeki gelişmelere ilişkin İran’ı işaret ederek, “Nerede bir sorun, toplum içinde fitne, şiddet ve yıkım varsa orada İran’ın parmağı var” dedi.

ABD merkezli Arap televizyonu ElHurra’ya konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı  H. R. McMaster, İran’ın bölgedeki bütün “pis” işlerde parmağının olduğunu söyleyerek, Kürtlere yönelik de aynı politikanın uygulandığını söyledi. İran’ın bölgedeki uygulamalarına değinen McMaster, “Nerede bir sorun, toplum içinde fitne, şiddet ve yıkım varsa bunda İran’ın eli var” ifadelerini kullanarak, İran’ın Kürtlerin iç sorunlarını da kullandığını söyledi.

“İran Kürtlerin kendi içindeki sorunları ve fikir ayrılıklarını Irak’ın güvenliği üzerinden kullandı” diyen McMaster, “İran, Kürdistan’da yapılan referandum sonrası ve  Irak eski Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani’nin ölümü sonrası YNK içinde yaşanan bölünmeleri kendi çıkarları için kullandı” dedi.

McMaster, İran’ın bölgede bu şekilde varlığını güçlendirmesinin ABD için tehlike arz ettiğini sözlerine ekledi.