YSP’li Sakık’tan Kılıçdaroğlu’na: Halka yalan söyledin!

Yeşil Sol Parti (YSP) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na sahip çıkmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

YSP’li Sakık’tan Kılıçdaroğlu’na: Halka yalan söyledin!
Sırrı Sakık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Roboski aileleriyle helalleşeceğiz, Roboski katliamını aydınlatacağız, Adaleti sağlayacağız Kemal Kılıçdaroğlu. Biz de bu yalanlarla yüzleştik. Partine yalan söyledin, seni destekleyenlere yalan söyledin, bu halka yalan söyledin!” ifadelerini kullandı. 
 
Kılıçdaroğlu'ndan soruşturma yanıtı
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ilişkin soruşturmalık olan sözleriyle ilgili “TSK bizim göz bebeğimizdir” dedi.
 
Tanrıkulu, iki gün önce telefonla bağlandığı bir TV canlı yayında şunları demişti:
 
“TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı.”
 
Bu sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Tanrıkulu’na partisinden de tepki gelmişti. CHP Sözcüsü Öztrak, Twitter’dan şunları yazmıştı:
 
“Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.”