3 ülkede koronavirüs kaynaklı ilk ölümler gerçekleşti

3 ülkede koronavirüs kaynaklı ilk ölümler gerçekleşti

Afganistan, Kosova ve Kuzey Makedonya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ilk ölümler meydana geldi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinde yeni tip koronavirüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mayar, basına yaptığı açıklamada, Covid-19 sebebiyle Belh vilayeti sakini 40 yaşındaki bir erkeğin öldüğünü söyledi.

Mayar, bunun virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm olduğunu belirtti.

Afganistan genelinde şu ana kadar 34 vaka görüldü.

KOSOVA

Kosova Kamu Sağlığı Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Poduyeva şehrinin Dumnica bölgesinde Covid-19 tanısı konan 82 yaşındaki bir kişinin bu sabah hayatını kaybettiği belirtildi.

Söz konusu kişinin 16 Mart'ta Bulaşıcı Hastalıklar Kliniğine kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, bunun ülkede Covid-19 nedeniyle ilk ölüm olduğu vurgulandı.

Açıklamada, hayatını kaybeden kişinin kızı ve oğluna da koronavirüs bulaştığı aktarıldı.

Kosova'da şu ana kadar toplam 567 kişi Covid-19 testine tabi tutulurken, aralarında ölen kişi de dahil toplam 31 kişiye Covid-19 tanısı kondu.

KUZEY MAKEDONYA

Kuzey Makedonya'da da yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipçe, 57 yaşında Kumanovalı bir kadının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kadının iki teste tabi tutulduğunu ve her iki testin de başta negatif sonuçlandığını söyleyen Filipçe, sonuçların negatif çıkmasına rağmen söz konusu kişinin tedavisinin karantinada yapıldığını vurguladı.

Filipçe, kadının vefatının ardından tekrar bir test yapıldığını ve bu testin pozitif çıktığını belirtti. Kuzey Makedonya'da şu ana kadar 116 kişiye Covid-19 tanısı kondu.

Ülkede bu geceden itibaren yerel saatle 21.00-06.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.