ABD doğruladı: Üst düzey IŞİD yöneticisi öldürüldü

ABD, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD’in üst düzey isimlerinden Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali ve beraberindeki 2 örgüt üyesini öldürdüklerini açıkladı.

ABD doğruladı: Üst düzey IŞİD yöneticisi öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde, ABD Merkez Kuvvetlere bağlı güçler, Orta Doğu ve Avrupa'da terör saldırıları planlamakla sorumlu olan IŞİD elebaşı ve operasyon planlayıcısı olan Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali'yi öldürdü." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Bu, bugün sabah açıklanan Suriye'nin kuzeyinde tek taraflı bir helikopter baskında öldürülen IŞİD lideriydi. Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali baskının birincil hedefiydi. Baskında iki IŞİD üyesi daha öldürüldü” denildi. 

Açıklamada, operasyonun sadece ABD güçleri tarafından helikopter baskını ile gerçekleştirildiği vurgulandı.

Baskının IŞİD’in yabancı ülke yetkililerini kaçırma komplolarına ilişkin elde edilen istihbaratın değerlendirmesinin ardından yapıldığı belirtildi.

Açıklamada IŞİD yöneticisine yapılan operasyonun kesin yeri hakkında bir bilgi paylaşılmadı. 

Açıklamanın devamında CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, "IŞİD'in Orta Doğu'nun ötesine saldırma arzusunu sürdürdüğünü biliyoruz. Bu nedenle, IŞİD'in kalıcı yenilgisine kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.