ABD, ENKS-PYD müzakerelerinin ikinci turuyla yakından ilgileniyor

ABD, ENKS-PYD müzakerelerinin ikinci turuyla yakından ilgileniyor

ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Zehra Bill ile DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi arasındaki görüşmede, ikinci tur için hazırlıklar, Rojava Peşmergeleri’nin  Kürdistan Bölgesi’nden dönüşü konusununun masaya yatırıldığı belirtildi.

Şarkul Avsat’ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Fırat’ın doğusu temsilcisi Zehra Bill ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi geçtiğimiz hafta Haseke’de uluslararası koalisyona ait üste bir araya geldi.

Kürt kaynaklarına dayandırılan haberde, Bill ve Abdi’nin görüşmede 2014 yılında Kürt tarafları arasında imzalanan Dohuk anlaşmasına dayanarak önümüzdeki ayın başlarında yapılması planlanan Kürt müzakerelerinin ikinci turu meselesini masaya yatırdı.

Kapsamlı bir siyasi anlaşma olan Duhok anlaşması, ortak bir Kürt yönetim, ortak bir sivil güç ve siyasi birlik konularını kapsıyor.

Kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ABD'nin Uluslararası Koalisyon’daki danışmanı William Robak yerine Zehra Bill’in Kürt taraflar arasında görüşme sağladığını bildirerek,  Bill’in Haseke’de Abdi ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) liderleriyle yaptığı görüşmede, ikinci tur için hazırlıklar, Rojava Peşmergeleri’nin  komşu Kürdistan Bölgesi’nden dönüşü konusunu masaya yatırdıklarını kaydetti.