Peşmerge Bakanlığı: ABD, iki Peşmerge tümenini daha silahlandırıyor

Peşmerge Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Bextiyar Mihemed, ABD’nin Peşmerge Güçleri’nin iki tümeninin daha modern silahlarla donatacağını söyledi.

Peşmerge Bakanlığı: ABD, iki Peşmerge tümenini daha silahlandırıyor

Peşmerge Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Reform  Kurulu üyesi Tuğgeneral Bextiyar Mihemed, “Koalisyon Güçlerinin Peşmerge Bakanlığı’na yardımları çerçevesinde ABD iki Peşmerge tümenini daha gelişmiş modern silahlarla donatacak, bu güçlerin ilerde önemli roller üstleneceğine inanıyorum” dedi.

Peşmerge Bakanlığı’ndaki refom ve yeniden yapılanma çalışmaları hakkında da ilgi veren Tuğgeneral Bextiyar Mihemed sözlerini şöyle sürdürdü: “Reform yasası çerçevesinde Peşmerge Bakanlığı’nda yeniden yapılanmanın hayata geçirilmesi için 5 alt ve yüksek komite kuruldu. Kurullar, komuta kademisi ve bakanlığın bütçesi dosyaları üzerine çaılıyor. Şu ana kadar önemli adımlar atıldı.

Ayrıca maaşların düzenlenmesi, 70’inci ve 80’ininci birliklerin birleştirilmesi, gaziler, şehit ailelerine yapılacak yardımlar gibi konularda çalışmalar sürüyor. Bazı kişiler haksız yere maaş alıyor. Gazi ve şehit ailelerinin listesi yeniden düzenleecek.”