ABD Maliye Bakanı'ndan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması

ABD Maliye Bakanı Mnuchin, Washington yönetiminin, Rojava'da yürüttüğü askeri harekat nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırım listesini her ihtimale karşı hazır tuttuklarını söyledi.

ABD Maliye Bakanı'ndan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava'ya yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından ABD Başkanı Donald Trump önce Türkiye’ye yönelik bir dizi yaptırım açıklamış, ardından operasyonların durdurulması için uzlaşının sağlanmasıyla yaptırımları kaldırmıştı.

Ankara’ya yönelik olası yaptırımlara ilişkin Washington yönetiminden yeni açıklama geldi.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin, Türkiye’ye yönelik yaptırım listesini her ihtimale karşı hazır tuttuklarını söyledi.

Ancak Mnuchin, şu an için yeni bir yaptırımın devreye sokulmasının gündemde olmadığını dile getirdi.

Suudi Arabistan’da düzenlenen ekonomi forumu sırasında Reuters’a konuşan Mnuchin, “Gerekli görülmesi halinde devreye sokulacak yaptırımlar hazır. Ancak Başkan Trump Suriye ateşkesinden memnun. Yeni bir yaptırıma gerek duymuyor” dedi.

Mnuchin, “[ABD Başkan Yardımcısı] Mike Pence’in Ankara ziyaretinden sonuç alınamasaydı ilave mali yaptırımlar devreye girecekti” diye de ekledi.

“Bu liste hala elimizde” diyen Mnuchin, “Listeyi kullanmaya gerek duyacağımızı düşünmek için bir nedenimiz yok” ifadelerini kullandı.