ABD: PKK'nin çekilmesi için yeni bir mekanizma arayışındayız

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Erbil Başkonsolosu Ken Gross'un, "PKK'nin Şengal'den çekilmesi için yeni bir mekanizma arayışındayız” dediği öğrenildi.

ABD: PKK'nin çekilmesi için yeni bir mekanizma arayışındayız

Dün Şengal'i ziyaret eden ABD Erbil Başkonsolosu Ken Gross, ilk olarak Sunune nahiyesini ziyaret ettiği ve burada Sınune Kaymakamı Naif Seydo ile görüştükten sonra korumalarıyla birlikte 10 dakikalığına Şengal Dağı'na çıktığı belirtildi.

Sınune Kaymakamı Naif Seydo ile görüşen Gross'un , "PKK'nin Şengal'den çekilmesi için yeni bir mekanizma arayışındayız” dediği öğrenildi.

Rûdaw'a konuşan Kaymakam Naif Seydo, "Onlar soru sordular biz cevapladık ve not aldılar. Sınune ve Şengal sakinlerinin neden geri dönmediğini, Irak Hükümeti'nden herhangi bir destek gelip gelmediğini ve bölge halkının geri dönmemesinde PKK'nin etkisinin olup olmadığını sordular” dedi.

Sınune Kaymakamı Naif Seydo, "Irak Hükümeti'nden hiçbir yardım almadığımızı, bölge sakinlerinin geri dönmemesinde PKK'nin etkisinin olduğunu, çünkü halkın, çocukların kandırılıp silahlandırılmasından korktuğunu söyledim” ifadesini kullandı.

Rûdaw'a konuşan Ezdihan Güçleri Komutanı Haydar Şeşo ise, Başkonsolos Gross'un kendilerini ziyaret edeceği yönünde haber aldıklarını ancak daha sonra buna zamanının yetmediğini, başka bir gelişinde kendilerini de ziyaret edeceğine dair bilgilendirildiklerini söyledi.

Şeşo, "Gelselerdi kendilerine, bizim Ezdihan Gücü'nü Peşmerge Bakanlığı ya da Savunma Bakanlığı bünyesine alınması talebinde bulunacaktım” dedi.