ABD saldırısında ölen Heşdi Şabi üyesi sayısı 8'e yükseldi

Irak'ın Babil vilayetinde düzenlenen ABD hava saldırısında, 8 Heşdi Şabi üyesi hayatını kaybetti, 4’ü de yaralandı. Saldırı sonrasında Bağdat'ta cenaze töreni düzenlendi. Irak hükümeti saldırıyı kınadı ve egemenlik ihlali olarak nitelendirdi.

ABD saldırısında ölen Heşdi Şabi üyesi sayısı 8'e yükseldi

Irak’ın Enbar vilayetindeki Ayn el Esad hava üssündeki ABD ve Uluslararası Koalisyon güçlerine yönelik dün akşam gerçekleştirilen füze saldırının ardından ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) de Babil vilayetinde AC-130 savaş uçağı ile Heşdi Şabi milislerini taşıyan bir aracı vurdu.

Haşdi Şabi Kurulundan yapılan açıklamada, Babil vilayetindeki Curf el-Sahar bölgesinde düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 8 olduğu, 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu saldırılar, kutsal vatan görevlerini yerine getiren kahraman savaşçılarımızı hedef almıştır" denildi.

Haşdi Şabi Füzeler Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan açıklamada, hava saldırısında Heşdi Şabi güçlerinden 3 kişinin öldüğü duyurulmuştu.

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Heşdi Şabi üyelerinden 6 kişi için Bağdat'ta cenaze töreni düzenlendi.

Irak hükümeti de "egemenlik ihlali" olarak nitelendirdiği söz konusu saldırıyı kınamıştı.

Irak'ta kendilerini “İslami Direniş” diye adlandıran Şii milis gruplar, İsrail'in Gazze'yi bombalamaya başladığı 7 Ekim'den bu yana Irak, Kürdistan Bölgesi, Suriye ve Rojava’da ABD üslerine saldırılar düzenliyor.

ABD de ise Heşdi Şabi mevzilerini vurarak bu saldırılara karşılık veriyor.