ABD Ve Koalisyon Askerleri, Menbiç’te Toplantı Düzenledi,Buradayız Menbic'teyiz, çekilmiyoruz

Türkiye‘nin Afrin‘den sonraki hedefi Menbiç’tir.” söylemi üzerine, ABD‘li askeri heyet, ilçeyi yöneten Menbiç Sivil Konsey Meclisi üyeleri ile buluştu.

ABD Ve Koalisyon Askerleri, Menbiç’te Toplantı Düzenledi,Buradayız Menbic'teyiz, çekilmiyoruz

Türkiye‘nin Afrin‘den sonraki hedefi Menbiç’tir.” söylemi üzerine, ABD‘li askeri heyet, ilçeyi yöneten Menbiç Sivil Konsey Meclisi üyeleri ile buluştu. Yapılan toplantının fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İznews‘e açıklamada bulunan kaynak, “Türkiye’nin son dönemlerde Menbiç’i tehdit eden açıklamaları sebebiyle, ABD’li  Askeri yetkililerin talebi üzerine toplantının gerçekleştirildiğini” ifade etti.. 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un sözcüsüne, Amerikan güçlerinin Menbiç’te kalmaya devam edip etmeyecekleri soruldu. soruyu yanıtlayan Albay Robert Manning, “Aksi bir işaret görmüyorum. yanıtını verdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından, sözcü Heather Nauert imzasıyla yayımlanan açıklama şu şekilde:

“Amerika, son 48 saatte Afrin’den gelen haberlerden dolayı derin kaygı duyuyor. Nüfusunun çoğunluğu Kürtlerden oluşan kentin Türk ordusu ve Türk ordusu destekli güçlerin saldırı tehdidi nedeniyle tahliye edildiği anlaşılıyor. Bu durum bölgedeki insani krize ilişkin kaygılara bir yenisini daha ekliyor. Birleşmiş Milletler de Afrin ve civarında yüz binlerce kişinin yer değiştirmek zorunda kaldığını ve bu kişilerin şu an acilen temel ihtiyaçlar ve korunma noktasında yardıma muhtaç olduklarını bildiriyor. Ayrıca Afrin’den gelen yağma haberleri konusunda da kaygı duyuyoruz. Türk yetkililere, Afrin’deki duruma ilişkin kaygılarımızı defalarca ilettik.”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu sabah, “Son açıklamaları göstermektedir ki  ABD, harekatımızın mahiyetini hâlâ ya anlamamış ya da anlamak istememektedir. Operasyonumuzun IŞİD ile mücadeleyi zayıflattığı iddiası temelsizdir, yalandır.” dedi.