ABD'den açıklama: Referandumun sonucunu bekleyecez.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster, Şarqul Ewset gazetesine Kürdistan Bölgesi referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Herbert R. McMaster, Kürdistan Bölgesi referandumu sonrasının beklenmesi gerektiğini belirtti.

ABD'den açıklama: Referandumun sonucunu bekleyecez.

 Amerikalı askeri danışman Kürdistan Bölgesi referandumunun sonuçlarının beklenmesi gerektiğini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı  Herbert R. McMaster, Şarqul Ewset gazetesine Kürdistan Bölgesi referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.  Herbert R. McMaster, Kürdistan Bölgesi referandumu sonrasının beklenmesi gerektiğini belirtti.

 McMaster referandumun IŞİD ile mücadele sürecini sekteye uğratacağına dair endişlerin olduğunu ancak, Kürt yönetiminin böyle bir kaygının yersiz olduğu ve Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD ile mücadeleye devam edeceği yönünde gazrantti verdiğini hatırlattı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı  Herbert R. McMaster, Kürdistan Bölgesi referandumana ilişkin ABD yönetiminin net bir tavır sahibi olamadığını belirterek, ‘‘ABD Başkanı’nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk geçtiğimiz gün Barzani’den referandumu ertelemesini istedi. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı  McGurk ve Barzani arasındaki görüşmenin içeriğini bilmediklerini açıklamıştı’’ dedi.

Kürdistan Bölgesi referandumuna ilişkin ABD Başkanı Donald Trump herhangi açıklama yapmaması dikkat çekiyor.