ABD'den Bagoz ve Bağdadi açıklaması

Suriye Demokratik Güçleri’nin Pazar gününden bu yana IŞİD’in elindeki son yerleşim yeri olan Bağoz’da sürdürdüğü harekâtta bugün de 1300 kişi teslim oldu. Teslim olanlar arasında IŞİD’liler ve aileleri bulunuyor.

ABD'den Bagoz ve Bağdadi açıklaması

'Bağdadi muhtemelen Irak’ta'

IŞİD’le mücadele için oluşturulan koalisyon güçlerinin başını çeken ABD’nin Savunma Bakanlığı’ndan Reuters’a konuşan bir yetkili, Bağoz’da üst düzey bir IŞİD komutanının olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Yetkili ayrıca IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin yaşadığını tahmin ettiklerini ve muhtemelen Irak’ta bir yerde saklandığını belirtti.

DSG: 1300 IŞİD'li teslim oldu

Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG), IŞİD’in kontrolündeki son yerleşim yeri olan Bağoz’da Pazar gününden bu yana sürdürdükleri harekâtta bugün de 1300 kişi teslim oldu.

Uluslararası koalisyon destekli DSG’nin komutanlarından Mustafa Bali Twitter üzerinden bir açıklama yaparak sabah saatlerinden itibaren birçok IŞİD’linin ve ailelerinin teslim olduğunu belirtti

ABD’nin hava desteği verdiği ve DSG’nin topçu atışı ile yerleşimi vurduğu harekâta kısa bir ara verildiği sırada IŞİD’liler ve aileleri teslim olmak üzere ortaya çıktı. DSG ayrıca Pazar gününden bu yana 112 IŞİD’linin öldürüldüğünü açıkladı.