ABD’den Irak’a: Ayn Esed saldırısını acil bir şekilde araştırın

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’tan Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konuşlu bulunduğu Ayn Esad üssüne yönelik saldırı ile ilgili acil bir soruşturma başlatılmasını istedi.

ABD’den Irak’a: Ayn Esed saldırısını acil bir şekilde araştırın

Geçen hafta Irak’ın Enbar vilayetinde bulunan ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Ayn Esad hava üssüne yönelik füzeli saldırı düzenlenmişti.

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “ABD, Irak’tan Enbar şehrine yakın bir yerde bulunan askeri üsse karşı gerçekleştirilen saldırının araştırılmasını ve sorumluların bildirilmesini istedi” dedi.

ABD’li yetkililer tarafından daha önce yapılan açıklamada, saldırı tarzının İran destekli grupları işaret ettiği belirtilmişti.

Llyod Austin, “Gerektiği takdirde kendimizi belli edecek şekilde havadan saldırırız. Amacımız askerlerimizi korumaktır” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası yapılan açıklamada herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtilmişti ancak Pentagon’dan aktarılan bilgilere göre saldırı sırasında sivil bir Amerikalının kalp krizi geçirerek vefat ettiği kaydedilmişti.

Irak’lı yetkililer ise, saldırıda 10 füzenin kullanıldığını açıklamışlardı.

ABD, üsse yönelik saldırı sonrası Suriye’deki İran destekli Ketaibi Hizbullah ve Ketaibi Seyd Şüheda gruplarına havadan saldırmıştı