ABD'den Kürdistan Bölgesi'ne seçim çağrısı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Yardımcısı Kubad Talabani ile görüşen ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski, bu yılın sonunda seçimlere gidilmesi çağrısında bulundu.

ABD'den Kürdistan Bölgesi'ne seçim çağrısı
ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski, Twitter hesabından  yaptığı açıklamada Başbakan Mesrur Barzani ve Yardımcısı Kubad Talabani ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.
 
Romanowski, Başbakan ve yardımcısını "başarılı diyalogları" ve Kürdistan Bölgesi'nin "Bakanlar Kurulunda sağlanan ilerleme" nedeniyle tebrik ettiğini kaydetti.
 
ABD’li diplomat söz konusu paylaşımında görüşmeye dair şu ifadeleri kullandı:
 
"Barzani ve Talabani’den Peşmerge Bakanlığındaki reform, insan haklarına bağlılık ve yıl sonundan önce seçimlerin yapılması gibi öncelikli hedeflerde aralarında sağladıkları koordinasyonu “güçlendirmeleri."
 
ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski'nin görüşmeye ilişkin Twitter hesabından Arapça ve İngilizce yaptığı açıklama şu şekilde:
 
“Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile görüştüm. Başarılı diyalog ve Bakanlar Kurulu çerçevesinde kaydedilen ilerlemeyi övdüm, tebrik ettim. Her ikisini de Peşmerge Bakanlığında reform, insan haklarına bağlılık ve seçimlerin 2023 sona ermeden gerçekleştirilmesi gibi ortak öncelikler konusunda koordinasyonlarını güçlendirmeye teşvik ettim.”