ABD’den Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları nedeniyle İran’a sert kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik füze ve İHA’lı saldırılarını sert bir şekilde kınayarak, “Bağdat ve Erbil'deki ortaklarımızın yanındayız” mesajı verdi.

ABD’den Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları nedeniyle İran’a sert kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik devam eden füze ve kamikaze İHA saldırılarını şiddetle kınadı.

Price, “Irak'ın egemenliğini defalarca ve yüzsüzce ihlal eden İran'a bu saldırıları durdurması ve Irak'ın toprak bütünlüğüne yönelik yeni tehditlerden kaçınması çağrısında bulunuyoruz. ABD, Bağdat ve Erbil'deki ortaklarımızın yanındadır ve Irak Hükümeti'nin ülkenin güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini koruma hedefini paylaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün sabah saatlerinde Erbil’in Koye ilçesindeki İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) karargahı ile Süleymaniye’nin Zirgwêz köyündeki İran Kürdistan Emekçiler Topluluğu’nun (Komele) karargahına füze ve kamikaze İHA’larla saldırı düzenledi.

Koye Şehid Dr. Halid Hastanesi Müdürü Şaxewan Celal, saldırıda  2 Peşmergenin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını söyledi.