ABD Suriye'ye geri döndü: Zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy Suriye'ye giriş yaptı

Donald Trump'ın, Türkiye'nin Rojava'ya askeri müdahalesi sonrası Suriye'den askeri güçlerini çekme kararı çok kısa sürdü. ABD yaklaşık 500 askerden oluşan bir askeri gücü Suriye'ye gönderdi.

ABD Suriye'ye geri döndü: Zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy Suriye'ye giriş yaptı

Donald Trump'ın, Türkiye'nin Rojava'ya askeri müdahalesi sonrası Suriye'den askeri güçlerini çekme kararı çok kısa sürdü. ABD yaklaşık 500 askerden oluşan bir askeri gücü Suriye'de Ammar, Telef, Conoco gibi stratejik rafinerilerin bulunduğu Deyrezor’da konuşlandırma kararı aldı.

Petrol bölgelerini koruma amacı taşıyan bu kararın ardından 13 zırhlı askeri araçtan oluşan bir ABD askeri konvoyu Kürdistan Bölgesi'nden Suriye'ye geçti. Askeri konvoyun askeri ve lojistik ekipman taşıdığı öğrenildi. 

Kürdistan Bölgesi'nden Suriye'nin kuzeyine geçen askeri konvoy El Velid sınır kapısını kullanırken, ABD konvoyunun Deyrezzor bölgesinde bulunan ABD askeri üslerine yöneldiği öğrenildi.

Deyrezzor'daki petrol sahalarını koruma amaçlı gönderildiği düşünülen askeri konvoyun hava koruması eşliğinde ilerlediği gözlendi.

Haseke’nin kuzeyine düşen Rimelan’da bin 322 petrol kuyusunu bulunuyor.