ABD’li senatörden Erdoğan ve Trump'a 'Mazlum Kobane' eleştirisi

ABD’li senatörden Erdoğan ve Trump'a 'Mazlum Kobane' eleştirisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD'nin Suriye'de IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'yi özel operasyonla öldürmesine ilişkin olarak yaptığı suikast mesajlı açıklama, Batı medyasında tartışılmaya devam ediyor.

"Bazı ülkeler, milli güvenliklerine tehdit olarak gördükleri teröristleri her nerede olursa olsun bulup ortadan kaldırıyorlar. Öyleyse, Türkiye'nin de aynı hakka sahip olduğunu kabul ediyorlar demektir. Buna, ellerini sıktıkları, övgüler dizdikleri teröristler de dahildir. İnşallah yakında bu konuda milletimize müjdelerimiz olacak" diyen Erdoğan’ın, kimleri kastettiği kafalarda soru işareti bırakırken Kürt tarafı ABD Başkanı Donald Trump’ın “General” olarak hitap ettiği Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane’yi hedef aldığına yorumladı.

ABD’li senatör Chris van Hollen de, bu yöndeki bir haberi alıntılayarak, “Erdoğan, IŞİD’le mücadeleye öncülük eden, Bağdadi’yi ele geçirmemize yardım eden Suriye-Kürt liderliğindeki kuvvetlerin komutanı Mazlum Kobane’ye suikast yapmak istiyor ve Trump, Erdoğan’ı 10 gün içinde Beyaz Saray’da ağırlamak istiyor” eleştirisi yöneltti.

Gelişmeyi “Mide bulandırıcı” olarak yorumlayan Hollen, “Bu gerçekleşmemeli” görüşünü dile getirdi.