ABD'nin Irak Büyükelçisi Romanowski'den Kürdistan seçimlerine ilişkin açıklama

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanewski,"ABD, Kürdistan Parlamento seçimlerinin başarıyla tamamlanmasından dolayı Kürdistan Bölgesi halkını ve tüm siyasi partileri tebrik etmektedir." dedi

ABD'nin Irak Büyükelçisi Romanowski'den Kürdistan seçimlerine ilişkin açıklama

Romanowski, yaptığı açıklamada, "ABD, Kürdistan Bölgesi halkını ve tüm siyasi partileri, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin başarıyla tamamlanmasından dolayı kutluyor." dedi.

Romanowski, “ABD Irak Misyonu personeli, 18 ve 20 Ekim tarihlerinde bölgedeki sandık merkezlerinde seçim sürecini gözlemledi. Kürdistan Bölgesi halkını demokrasiye olan bağlılıklarından dolayı takdir ediyoruz.” dedi.

ABD Büyükelçisi, "Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu (IHEC), seçim sırasında parmak izi doğrulamasında zorluklar yaşandığını ve komisyonu "2025'teki Irak parlamento seçimleri öncesinde bu konuyu ele almaya" çağırdı.

Siyasi partileri ve sivil toplumu "barışçıl bir geçişi ve gecikmeden bir hükümet kurulmasını" desteklemeye teşvik eden Romanowski, tüm siyasi partileri ve güvenlik güçlerini "demokratik süreçte medyanın ve sivil toplumun hayati rolüne saygı göstermeye" çağırdı.

"Yeni bir hükümetin kurulması, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin demokratik kurumlarını güçlendirmesine, insan haklarını ilerletmesine, ekonomik kalkınmayı teşvik etmesine ve güvenli, istikrarlı ve egemen bir Irak'ın parçası olarak Kürdistan Bölgesi'nin dayanıklılığını artırmasına olanak tanıyacaktır" dedi.