ABD'nin Irak Büyükelçisi'nden Parlamento seçimlerine ilişkin açıklama

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, Kürdistan Bölgesi'nde yarın (20 Ekim 2024) yapılacak parlamento seçimlerinin "özgür ve nezih" olmasını sağlamak için gösterilen çabaları desteklediklerini belirtti. Büyükelçi, siyasi taraflar ve güvenlik güçlerine, basın ve sivil toplumun demokratik süreçteki rolüne saygı gösterme çağrısında bulundu.

ABD'nin Irak Büyükelçisi'nden Parlamento seçimlerine ilişkin açıklama

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, sosyal medya platformu X'te (Eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda, "Kürdistan parlamento seçimlerinin özgür ve nezih bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için tüm çabaları destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması gerektiğini vurgulayan Romanowski, özellikle "şiddet ve korkutma" gibi yöntemlerden uzak durulmasının önemine dikkat çekti.

Kürdistan Parlamentosu’nun altıncı dönemi için gerçekleştirilecek oylama süreci yarın sabah saat 08:00’de başlayacak. 18 Ekim'de ise özel oylama süreci tamamlanmıştı.

Parlamento seçimleri en son 2018'de yapılmıştı ve bu yıl ilk kez elektronik oylama sistemi kullanılacak.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun denetiminde gerçekleşecek olan seçimler, bölgedeki siyasi atmosferin geleceği açısından kritik bir öneme sahip.