ABD'nin Suriye Büyükelçiliği'nden ateşkes açıklaması

ABD, Suriye’deki şiddet olaylarını kınadığını belirterek tüm taraflara gerilimi azaltma ve ateşkese saygı duyma çağrısında bulundu.

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği'nden ateşkes açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada dün (20 Ekim) gerçekleşen olayları kınadığını belirtti.

Açıklamasını Arapça ve İngilizce olarak duyuran Büyükelçilik, “Amerika Birleşik Devletleri, 20 Ekim'de Suriye’de meydana gelen şiddet ve saldırı olaylarını esefle kınıyor. Tüm tarafları mevcut ateşkeslere saygı göstermeye, gerilimi derhal azaltmaya odaklanmaya ve her şeyden önce sivillerin hayatını korumaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Son günlerde Suriye’de şiddet olaylarında artış

ABD’nin bu açıklaması Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait Silahlı İnsansız Hava Aracının (SİHA) dün Kobani kenti merkezinde bir aracı hedef almasından sonra geldi. Bombardıman sonucu Rojava Yönetimi’nden 2 memur hayatını kaybetmiş, bazı siviller ise yaralanmıştı.

Suriye’deki şiddet olayları bununla sınırlı kalmamış, Suriye İçişleri Bakanlığı dün Suriye askerlerine yönelik yaşanan patlamada, 14 askerin yaşamını yitirdiğini, 3 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Öte yandan,  15 Ekim’de İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmişti.