Abdullah Gül'e Saray sansürü

Abdullah Gül'e Saray sansürü

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin, “Türkiye’yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir” açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden Gül’ün açıklamalarının bulunduğu sitenin uzantısının silindiği ortaya çıktı.

Ozan Çepli'nin Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, seçimlerin ardından AKP içinde yeni bir parti çıkabileceğine ilişkin tartışma devam ederken, Saray eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin rahatsızlığını resmi siteye yansıttı.

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı dönemi ve sonrasında özgeçmişinin bulunduğu alandaki kişisel sitesine ilişkin uzantı kaldırıldı.

Resmi bölümde, Gül’ün sitesinin adresi ve tıklandığında yönlendirme bulunan uzantısı kaldırılarak en üst düzeyde sansür uygulanmış oldu. Sayfada Gül’e ilişkin başka herhangi bir verinin ise değiştirilmediği görüldü. 

'AK PARTİ'Yİ KURUCU İLKELERİNDEN ÇEVİREN BEN MİYİM?' 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun 17 gün sonra mazbatasını almasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, “Hayırlı uğurlu olsun. Artık normalleşmenin zamanıdır, vaktidir” demişti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’den gelen tepkiler için de “AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim? Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir?” ifadesini kullanmıştı.