Ahmet Hakan seçimden sonra kovulacak mı?

TELE1 Gün Başlıyor programının sunucusu ve Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan için tehlike çanlarının çaldığını belirterek,  23 Haziran İstanbul seçimleri sonrası Hürriyet ve CNN Türk’ten işine son verileceği imasında bulundu.

Ahmet Hakan seçimden sonra kovulacak mı?

TELE1 Gün Başlıyor programının sunucusu ve Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan için tehlike çanlarının çaldığını belirterek,  23 Haziran İstanbul seçimleri sonrası Hürriyet ve CNN Türk’ten işine son verileceği imasında bulundu.

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile yandaş yazar Cem Küçük arasında yaşanan tartışmayı köşesinden değerlendirdi.

Can Ataklı’nın  “Yandaş yandaşı ifşa edince kavga çıktı” yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Yandaş yandaşı ifşa edince kavga çıktı

Medyanın yüzde 95’i iktidarın daha doğrusu sarayın kontrolünde.
Bir iki gazete ve iki üç televizyon dışındaki medya kuruluşlarında iktidar aleyhine olabilecek hiçbir şeyin yayınlanması mümkün değil.
Bu medyada çalışanların bir bölümü gerçek görüşleri ne olursa olsun bunu kamuoyu önünde dile getirme hakkına sahip değil.

Çünkü buna kalkışan anında kapının önüne konuluyor.
Durum böyle olunca, gerçek fikrini asla ortaya koyamayan ama bu medyada, özellikle de kamuoyu önünde görünen herkesin “yandaş, yalaka, tetikçi” sıfatını hak etmesi kaçınılmaz.

Doğal olarak bu medyada çalışan herkes bunu biliyor.
Bir kısmı ise aslında rahatsız.
Gerçek fikrini asla söyleyemediği halde saray tarafından cezalandırılmayanlar bazı tavır ve davranışlarının arkasına sığınarak “ben tarafsızım, gerektiğinde fikrimi söylerim, kimseden korkmam” türü çıkışlar yapıyorlar.

Aynı sayfada iktidara bir iyi bir kötü gönderme yaparak kendilerini kurtardıklarını sanıyorlar.
Oysa gerçek bu değil ve bunu herkes biliyor.
Kimse kendine bahane aramasın.
Bu medyada çalışan herkes yandaştır.

Değilse çıksın açıklasın, başına geleceği peşinen kabullensin ve “ekmek parası” ucuzluğunun arkasına sığınmasın.
Bu konuda yaşanan son medya kavgası çok ibretlik.
Yandaşların en önde gidenlerinden, parmak salladığı hemen herkesi işinden attıran, saray adına medya raconu kesen Cem Küçük kendini “çok farklı konumda” gören ve herkesin de böyle düşündüğünü sanan Ahmet Hakan’ı bir kalemde harcayıverdi.

Cem Küçük “Bizden” dediği Ahmet Hakan’ın aldığı görevi yerine getiremediğini ve Ekrem İmamoğlu hanesine puan yazdırdığını söyledi.
CNN’deki programın kanal yönetimi tarafından Ekrem İmamoğlu’na zarar vermesi için planlandığını belirten Cem Küçük, buna karşı Ahmet Hakan’ın amatörce davranması nedeniyle ters teptiğini anlattı.

Bu tür hataların AKP’ye seçim kaybettireceğini itiraf eden Cem Küçük “İmamoğlu cephesinde çözülme olmaması halinde seçimi kazanmamız mümkün değil” diye yazdı.

Ahmet Hakan ise kendine biçilen rolün ifşa edilmesine müthiş tepki gösterdi.
“Ben” dedi “Sizin taraftan değilim.”

“Şaklaban” sıfatını kullandığı Cem Küçük’ün tetikçilik yaptığını, herkese hakaret ettiğini, operasyon çektiğini ileri süren Ahmet Hakan kendi köşesinde yazdığı yazı ile “Aşağılık tetikçiye sesleniyorum, ben hayatımın hiçbir döneminde senin gibi Fetö’cülük yapmadım, ben senin aşağılık medyandan değilim” cevabını verdi.
Bu yandaşların “tatlı kapışması” sayesinde biz de gerçekleri öğreniyoruz, bu işin iyi tarafı tabii.

Ama Ahmet Hakan için sanıyorum artık tehlike çanları çalıyor olabilir. Yandaş medyanın ikinci büyük gemisinde kaptanlık yaptığı halde “Ben sizin aşağılık medyanızdan değilim” diyerek bizzat saraya gönderme yaptığının herhalde farkındadır.

Elbette patronları Ahmet Hakan’ı hemen kapı önüne koymaz, muhtemelen 23 Haziran’ı ve sonucunu bekler.

Erdoğan medyasına en ağır hakaretleri savuran Ahmet Hakan’ın da herhalde 23 Haziran’a kadar gözüne uyku girmeyecektir.”