Ahmet Türk, HEDEP’in yerel seçimlerde nasıl bir ittifak stratejisi izleyeceğini açıkladı

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, HEDEP'in Kürt illerinde seçim ittifakına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Ahmet Türk, HEDEP’in yerel seçimlerde nasıl bir ittifak stratejisi izleyeceğini açıkladı

HEDEP, Ankara'da “Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı” düzenlendi.

Konferansa Kürt siyasetçi Ahmet Türk de katıldı. Ahmet Türk Rûdaw muhabirine HEDEP’in yerel seçimler de izleyeceği ittifak siyaseti hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Türk, Türkiye’de Kürtler ve Kürt siyaseti üzerinde çok fazla baskı olduğunu belirterek, "Gerçekten Kürt halkına çok fazla baskı yapılıyor. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki milletin iradesine ipotek koydular ama buna rağmen halkımızın kimliğine, siyasetine, partisine sahip çıkacağına inanıyoruz. Haklımız özgürlüğü için ve özyönetimi için iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır” diye konuştu.

"İttifak yapmıyoruz"

Ahmet Türk'e göre önümüzdeki yerel seçimlerde Kürtlerin HEDEP'e desteği artacak. Kürt siyasetçi, seçimlere yönelik olası ittifaklar hakkında şunları söyledi:

"Kürdistan’da ittifaka ihtiyacımız olmadığı için ittifak yapmıyoruz ama Türkiye tarafında şaffaf oalacağız. Partimizi ve siyasetimizi tanırlarsa, Kürt halkının yardımını kabul ederlerse ittifaklar yapabiliriz. Partiler açık olmalı ve tüm kamuoyu ittifaka girdiğimizi bilmeli. Biz siyasi bir partiyiz, bizi siyasi parti olarak tanımaları ve ona göre yaklaşmaları lazım."

HEDEP Eş Genal Başkanı Tuncer Bakırhan da Kürt illerinde yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarını söylemişti.

Tuncer Bakırhan, Türkiye şehirlerinde ise diğer partilerle ittifak kurabileceklerini kaydetmişti. /Rudaw