Ahmet Türk için olumsuz rapor

Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Boztoprak tutuklu bulunan Ahmet Türk'ün tahliyesi için İstanbul Adli Kurumu'ndan olumsuz rapor verildiğini açıkladı.

Ahmet Türk için olumsuz rapor

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili adli tıp raporu tamamlandı. Sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılanması konusunda yapılan başvurular sonucunda Türk'le ilgili sağlık durumunun tespit edilmesi süreci başlatılmıştı. Türk'le ilgili son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın hazırladığı rapor Elazığ'a yollandı. Raporda, "Altı ayda bir tıbbi kontrollerinin yapılması şartıyla, cezaevinde bulunması hayati tehlike oluşturmamaktadır” şeklinde bir yorum yapıldı.

Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, halen Elazığ Cezaevi'nde bulanan ve geçen hafta Adli Tıp raporu için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkedilen Ahmet Türk için hazırlanan raporun Mardin'e gönderildiğini söyledi. Avukat Boztoprak, Ahmet Türk'ün sağlık sorunları nedeniyle tahliye olabilmesi için istenen raporun olumsuz olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Raporda Ahmet Türk'ün sağlık sorunları açısında cezaevinde kalmasında bir sakınca olmadığı belirtiliyor. Raporda ayrıca 6 ayda bir Türk'ün sağlık kontorülünden geçmesi halinde bir sıkıntı olmayacağı ifade ediliyor. Ahmet Türk, 75 yaşında. Hastalığı raporda teshiş edilmiş bir insan, cezaevinde kalabilirlik takdiri Adli Tıp Kurumu'na ait olsa da, mahkeme bu rapora bağlı değil. Kaçma şüphesi olmayan bir kişiyi hukuken de rapordaki hususlara dayanarak da tahliye edebilir. Türk'ün tahliyesi için başvuruda bulunacağız. Tahliyeye ilişkin değerlendirmeyi de Mardin Sulh Ceza Hakimliği yapacak."