AK Parti İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğunu açıkladı.

AK Parti  İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, İBB adayı ile birlikte 11'i büyükşehir ve 15'i il olmak üzere toplam 26 adayı resmen duyurdu.

Törene sayılı dakikalar kala Erdoğan, ilk olarak AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum ile görüştü.

Konuşmasına, “İsrail'in alçakla saldırılarında şehit düşen kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz” diyerek başlayan Erdoğan, İstanbul'da yeni yılın ilk günü düzenlenen “Gazze’ye destek” yürüyüşüne katılanları tebrik etti.

“Biz rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik” diyen Erdoğan, “Türkiye'de belediyecilik anlayışında yepyeni bir çığır açtık. Elde ettiğimiz başarılarla ülke yönetimine talip olduk. Ülkemizin eksiklerini de tamamlamak için harekete geçtik. İstanbul çöp, çukur, çamur olarak anılıyordu. İstanbul'u nasıl temizlediysek tüm Türkiye için de yola çıktık. Biz belediyecilikte yeni değiliz, 30 yıllık birikim ve donanıma sahibiz” dedi.

“Son sözü milletimize bırakacağız”

Erdoğan, “Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkum değildir” diye konuştu.

15 Ocak'ta seçim startını vereceklerini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Son sözü milletimize bırakacağız. Bizde milletle inatlaşma milletle küsme olmaz. Oy renginden dolayı hakaret etme asla olmaz. Tercih ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var.

Erdoğan, “Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Bu millet, İstiklal Marşı'na dahi Kelime-i Tevhidi ilmek ilmek işlemiş aziz bir millettir” dedi.

"Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz"

Konuşmasında muhalefeti ve CHP lideri Özgür Özel’i de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. Milletimizi gerçek belediyecilikle buluşturup Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz.

Terörist ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Onlara ya selam çakıyor ya sırtını sıvazlıyor. Bölücülere boncuk dağıtarak oraya nasıl oturtulduğunu unutturabileceğini sanıyor. Bu zatın gidişatı şu an pek de iyi gözükmüyor. Bir teröriste tünel kazarak sahi çıkıyor. Bize sataşarak pirim kazanmaya çalışıyor. Boynunda diyet borcu ile siyaset yapılmaz.”

"İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağız"

El ele, omuz omuza vererek İstanbul'u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli ilgilenilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehirdir.

Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı şekilde boyamak size kazandırmaz. Samimi ve dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin.

CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Ne millete umut verebiliyorlar ne de proje ve vizyon namına ortaya bir fikir koyabiliyorlar. Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. Özgür Özel, anayasal düzene kastetmekten tutuklanan bir teröristi cezaevinden tünel kazarak kurtarmanın derdine düştü.

"İstanbulumuz muradına kavuşacak"

Erdoğan, “El ele vererek İstanbul'u son 5 yılık fetret devrinden mutlaka çıkaracağız. İstanbul'umuz muradına kavuşacak. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü olmadığını aynı İstanbullular gibi biz de çok net bir şekilde görüyoruz” diye konuştu.

Erdoğan daha sonra alfabetik sıraya göre belediye başkan adaylarını açıkladı.

Artvin: Artvin eski Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe

Aydın: AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş

Balıkesir:  Mevcut belediye başkanı Yücel Yılmaz

Bingöl: Mevcut belediye başkan adayı Erdal Arıkan

Bitlis: Mevcut belediye başkan adayı Nesrullah Tanğlay

Bursa: Mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş

Çanakkale: Eski milletvekili Jülide İskenderoğlu

Çankırı: Eski milletvekili Hüseyin Filiz

Denizli: Mevcut belediye başkanı Osman Zolan

Düzce: Mevcut belediye başkanı Faruk Özlü

Edirne: Mevcut il başkanı Belgin İba

Elazığ: Mevcut belediye başkanı Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mevcut belediye başkanı Mehmet Sekmen

Giresun: Mevcut belediye başkanı Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Eski belediye başkanı Tahsin Babaş

Kocaeli: Mevcut belediye başkanı Tahir Büyükakın

Muğla: Prof. Dr. Aydın Ayaydın

Ordu: Mevcut belediye başkanı Hilmi Güler

Rize: Mevcut belediye başkanı Rahmi Metin

Samsun: Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan

Sinop: İl genel meclis başkanı Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mevcut belediye başkanı Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum