AK Parti’den ‘erkek dansözlü eğlence’ iddiaları hakkında açıklama

AK Parti Ordu İl Başkanlığı, partinin Kadın Kolları tarafından Fatsa'da "erkek dansözlü eğlence" düzenlendiği iddialarını yalanladı.

AK Parti’den ‘erkek dansözlü eğlence’ iddiaları hakkında açıklama

Geçtiğimiz günlerde Yani Çağ adlı internet haber sitesinde, AK Parti Ordu Kadın Kolları'nın bir organizasyon düzenlediğini ve söz konusu organizasyonda 'erkek dansöz' oynatıldığına dair bir haber paylaşıldı.

AK Parti Ordu İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bir internet sitesinde 15 Kasım 2022 tarihinde saat 20.26'da yayınlanmış olan 'AKP Kadın Kollarının eğlencesinde erkek dansöz oynatıldı' başlıklı haber gerçek dışıdır ve iftiradır. Söz konusu yazı, gerçek dışı iddialar öne sürerek kamuoyunu yanıltmakta ve maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AK Parti Kadın Kolları tarafından hiçbir şekilde böyle bir organizasyon düzenlenmemiştir. Bu organizasyonun Fatsa ilçesinde özel bir firma tarafından düzenlendiği bilgisine ulaşılmıştır. Partimizin Kadın Kollarının düzenlenen bu organizasyonla herhangi bir ilgisi yoktur. Gerçek dışı ve iftira niteliğindeki bu asılsız haberin, AK Parti Kadın Kollarını hedef alarak kötü niyetle yapıldığı açıkça ortadadır. İlgili haber hakkında ayrıca yasal yollara başvuracağımızı bildiririz."

Yeniçağ gazetesine 100 bin liralık tazminat davası

Öte yandan AK Parti, bu haber hakkında "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle Yeniçağ gazetesine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AK Parti'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın asliye hukuk mahkemesinde açtığı davanın dilekçesinde, partinin, yasalara göre faaliyetlerini sürdüren siyasi bir teşekkül olduğu belirtildi.

Dilekçede, gazetenin internet sitesinde 15 Kasım 2022'de yayımlanan haberin, AK Parti'nin toplum nezdinde itibarını zedeleme kastıyla yapıldığı vurgulandı.

Düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün ulusal ve uluslararası hukukta güvence altına alındığı belirtilen dilekçede, dava konusu paylaşımların ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Dilekçede, partinin kişilik hakları ve saygınlığına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle davalı gazetenin 100 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.