AKP'den ABD'nin 'IŞİD yaptırımı' kararı aldığı şirkete ziyaret

AKP'den ABD'nin 'IŞİD yaptırımı' kararı aldığı şirkete ziyaret

ABD'nin yaptırım listesine aldığı şirketin AKP ile ilişkisi ortaya çıktı. AKP yönetiminin, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi öncesi ve üç gün önce şirketi ziyaret ettiği ortaya çıktı. 

ABD, IŞİD’le bağlantıları olan ve örgüte yardım eden üç Türk şirketine yaptırım kararı aldı. Bunlardan biri de merkezi Urfa'da bulunan Mustafa, İsmail ve Ahmet Bayaltun kardeşlerin şirketi ACL İhracat ve İthalat şirketi oldu. 

Şirketin, IŞİD'e bomba yapımı malzemesini tedarik ettiği iddiaları ortaya atılırken, ABD'nin bu kararını açıklamasından üç gün önce Urfa'da şirketin önemli ziyaretçileri vardı. AKP Urfa İl Başkanı Bayattin Yıldız beraberindeki heyetle ACL şirketini ziyaret etti. 

Ziyaretle ilgili il teşkilatının sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda "ACL GSM İşletme Sahibi Mustafa Bayaltun'u ziyaret ettik. Piyasalardaki son durumu, esnaflarımızın sorunlarını ve taleplerini konuştuk" ifadeleri yer aldı. 

AKP ile IŞİD ile bağlantılı olduğu için ABD'nin yaptırım listesine giren şirket ilişkisi sadece bu ziyaretle sınırlı değil. Urfa İl Başkanı Bayattin Ylıdız'ın ACL şirketini 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi de ziyaret ettiği ortaya çıktı. Yine Mustafa Bayaltun'u ziyaret eden AKP'liler, Binali Yıldırım için şirketten seçim desteği istedi.