Ali Hüseyin: 'PKK içerisinde makul düşünenlerden gerekli adımın atılmasını bekliyoruz'

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Kurulu Üyesi Ali Hüseyin, PKK’nin eylem ve tavırlarının Kürtlerin gelecekte kazanmaması doğrultusunda olduğunu söyledi

Ali Hüseyin: 'PKK içerisinde makul düşünenlerden gerekli adımın atılmasını bekliyoruz'

K24'dün Televizyonunda canlı yayın konuğu olan KDP Başkanlık Kurulu Üyesi Ali Hüseyin, KDP’nin diğer parçalardaki Kürt oluşumlarına saygı duyduğunu ve iç meselelerine müdahale etmediğini belirtti.

Başkan Mesud Barzani’nin mesajının sorumluluk seviyesinde olduğunu kaydeden Hüseyin, Kürtlük ruhunu taşıyan her vatanperver Kürdün Kürdistan Bölgesi tecrübesini koruması gerektiğini belirtti.

KDP tarihi boyunca tüm Kürt siyasi yapılara saygı duyduklarını ve Kürdistan’ın her parçasının kendisine has özellikleri olduğunu söyleyen Hüseyin, Başkan Barzani’nin sorunları her zaman barışçıl yollarla çözme çabası içerisinde olduğunu ifade etti.

PKK’nin kurulduğu ilk dönemlerde KDP’nin ulusal bilinç çerçevesinde ciddi desteklerde bulunduğunu bildiren Hüseyin, bu mertliğin karşılığının nasıl verildiğinin detaylarına girmek istemediklerini kaydetti.

90’lı yıllarda PKK ile yaşanan çatışmaya PKK’nin neden olduğunu belirten Hüseyin, PKK’nin kendisini Kürdistan Bölgesi hükümetinin alternatifi olarak dayatmak istemesini ne bölge ülkelerinin ne de uluslararası toplumun kabul edebileceğini söyledi.

PKK’nin halkın yaşamını müdahale ettiğini ve halkı olumsuz olarak etkilediğini ifade ederek, PKK’nin hareket sahasının Kürdistan Bölgesi olmadığını, Kürdistan’ın kuzeyi olduğunu belirtti.

Dünyada ve bölgede değişimlerin olduğunu Kürtlerin de olası değişimlere hazırlık yaptığını söyleyen Hüseyin, PKK’nin eylemleri ve tavrının gelecekte Kürtlerin kazanmaması doğrultusunda olduğunu bildirdi.

Qaredax, Kelar ve Şarbajêr gibi bölgelerde PKK’nin varlığının hiçbir şekilde anlaşılabilir olmadığını kaydeden Hüseyin, Kürdistan Bölgesi hükümetinin şimdiye kadar çok hikmetle hareket ettiğini, PKK içerisinde makul düşünenlerin de gerekli adımı atmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Barzani’nin mesajının çok açık olduğunu ve tarihi bir sorumluluk içerdiğini vurgulayan Hüseyin, PKK’nin eylemlerinin Kürtlerin ilerlemesini istemeyenlerin ajandalarına hizmet ettiğini kaydetti.