Almanya yaptırımlar konusunda Biden ile ortak hareket etmek istiyor

Almanya, Çin ve Rusya’nın insan hakları ihlallerine karşı Amerika Birleşik Devletleri ile ortak yaptırım kararları almak istiyor.

Almanya yaptırımlar konusunda Biden ile ortak hareket etmek istiyor

Euronews’in haberine göre Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni Başkan Joe Biden yönetimi altında Beyaz Saray’la ilişklerin geliştirilmesi sayesinde ortak hareket etme yollarının açılacağını umduğunu belirtti.

Eski Başkan Donald Trump döneminde koordineli adımlar atmanın mümkün olmadığını hatırlatan Maas ortak çıkarları ve değerlerini korumak için Transatlantik müttefiklerin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Brookings Enstitüsü’nün ABD-Almanya ilişkileri üzerine düzenlediği bir programda konuşan Maas son dört yılda mümkün olmayan hedeflenmiş yaptırımlar konusunda ortak bir Transatlantik pozisyonuna dönebileceklerini ümit ettiğini ifade etti.

Almanya, Moskova’nın Ukrayna’daki ayrılıkçıları silahlandırması ve Devet Başkanı Vladimir Putin muhaliflerine yapılan saldırılar nedeniyle Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte Rusya’ya yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Öte yandan Başbakan Angela Merkel tamamlanmak üzere olan ve Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyacak olan Nord Strem 2 boru hattını savunarak Trump’ın Rusya yerine ABD’den sıvılaştırılmış doğal gaz alması talebini reddetmişti.