Altan Tan'dan Bahçeli'ye Kürdistan Bayrağı tüm Kürtlerin değeri

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Devlet Bahçeli'nin Yunanistan, Ermenistan ve Bulgaristan'ın bayraklarından rahatsız olmayıp, Kürtlerin bayrağından neden rahatsız olduğunu sordu.

Altan Tan'dan Bahçeli'ye Kürdistan Bayrağı tüm Kürtlerin değeri

Başkan Mesud Barzani'nin 26-27 Şubat tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ilk kez Kürdistan Bayrağı göndere çekilmişti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Hükümeti'ni Kürdistan Bayrağı asılması konusunda şu sözlerle eleştirmişti:

"Altını üstünü bilmem; ama devlet akıl ve Türk adayışıdır. Millet beşeri bir anıt, bayrak ise milli varlığın bağımsızlık arı ve aminidir. Bayrak derken egemenliği anlarız. Hür yaşamayı anlamlandırırız. Bağımsızlığın sembol ve timsali olduğunu anlatırız. Bayrak; milli namus ve şerefin göklerde dalgalanan itibar ve görkemidir. Peki 26-27 Şubat'ta İstanbul ve Ankara'ya astırılan bez parçası nedir?”

Konuya ilişkin Rûdaw'a konuşan Altan Tan, Kürdistan Bayrağı'nın tüm Kürtlerin değeri olduğunu belirterek, Devlet Bahçeli'ye "Yunanistan, Ermenistan ve Bulgaristan'ın bayraklarından rahatsız olmayan Devlet Bahçeli, neden Kürtlerin bayrağından rahatsızsın” şeklinde konuştu.

Altan Tan konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"Neden her zaman Kürtler ve Türkler 1000 -1200 yıldır kardeş olduklarını söylüyorlar? Madem kardeşiz, senin bayrağın benim bayrağım, benim bayrağım da senin bayrağındır. Madem ki gerçekten kardeşiz bundan rahatsız olmamaları gerekir.”