Amedspor Başkanı: Çekilmeyi düşünmedik, kimseden korkmayız

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, saldırıya uğradıkları Bursaspor maçı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Amedspor Başkanı: Çekilmeyi düşünmedik, kimseden korkmayız

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında Bursaspor ile Amedspor'un karşılaşmasında öncesi sahada kavga çıktı.

Daha sonra ise Amedspor'un resmi sosyal medya hesaplarından maç öncesinde sahada ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Amedspor oyuncularına saldırı düzenlendi, pek çok yabancı madde saha içine atıldı.

Maçta bazı Bursasporlu taraftarlar, "Beyaz Toros" fotoğrafları ile "Yeşil" kod adlı JİTEM'ci Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı.

Öte yandan oyuncuların sahaya indiği esnada “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum" ve “İntikam” gibi sloganlar atıldı.

Rûdaw'a açıklamalarda bulunan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, TFF Başkanı ile görüşemediğini aktararak “Sağlıklı bir ortam yoktu. Sporcuların can güvenliği yoktu. Maçın oynanmaması gerekiyordu. Ya tribünlerin boşaltılması gerekiyordu ya da ertelenmesi gerekiyordu ama yapmadılar” dedi.

Amedspor’un çekilmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna ise Yıldırım, “Biz kimseden korkmayız, çekinmeyiz” dedi.

Yıldırım ayrıca Bursaspor’dan kimsenin kendilerini aramadığını duyurdu.

Ayrıca taraftarların kendilerini karşılamasına ilişkin Yıldırım, “Amedspor halkın takımı, bu takım onların takımı. Herkesin ciğeri yanıyor, takımlarına sahip çıkıyorlar” dedi.