Trump'tan protestoculara sert tepki: “Ordu göreve hazır

Trump'tan protestoculara sert tepki: “Ordu göreve hazır

Minneapolis'te siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar korkutucu boyutlara çıktı. Yüzbinlerce insanın sokaklarda polisle çatıştığı ülkede şehirler yakılıp yıkıldı, polis araçları ateşe verildi, Beyaz Saray'a yürümek isteyenleri gizli servis durdurdu. Oakland kentinde polislere silahlı saldırı düzenlendi. Trump yaptığı son açıklamayla ordunun müdahale için hazır olduğunu duyurdu.

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın  mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki  gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Floyd'un ölümünün çok üzücü olduğunu ancak adaletin sağlanacağını dile  getiren Trump, sokaklara dökülen göstericilerin Floyd'un anısına saygısızlık  yaptıklarını savundu.

Trump, "Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd'un anısını  kirletiyorlar. Onun anısı için şiddet son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu,  bunlar radikal sol kötü insanlar, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara  öğretmek gerek." ifadelerini kullandı.

Trump, Beyaz Saray önünde dün toplanan göstericilerin yeniden  toplanması ve güvenlik koridorunu aşması durumunda "köpeklerle  karşılanacaklarını" ve "Gizli Servis görevlilerinin" göstericileri hızlıca  dağıtacağını söyledi.

Minneapolis'in Demokrat Belediye Başkanı'nı da eleştiren Trump, "Eğer  onlar (eyalet yönetimi) çağrıda bulunursa ordumuz (olayları durdurmak için)  göreve hazır ve istekli. Oradaki birliklerimiz hızlı bir şekilde oraya intikal  edebilir." dedi.

Öte yandan, Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan  Trump, sokaklarda gösteri yapan kişilerin "radikal sol gruplara mensup" oldukları  iddiasını yineledi.

Trump ayrıca, kendi taraftarlarından bu akşam Beyaz Saray önünde  kendisine destek gösterisi yapmalarını istedi.