Arap aşiretler:Peşmerge’nin yanındayız

Arap aşiretler:Peşmerge’nin yanındayız

Musul kentini de içine alan Ninowa vilayetindeki Arap aşiretler, Şii milis gücü Haşdi Şabi’ye karşı Peşmerge’yi desteklediklerini açıkladı.

Arap aşiretler adına açıklamada bulunan Şêx Ebduleziz Zahir Mecnan, “Dicle nehrinin batı yakasına düşen bütün Arap aşiretler adına, Şii milis gücüne karşı Peşmerge’yi desteklediğimizi ve Peşmerge’nin yanında yer aldığımızı açıklıyoruz” dedi.

Musul kent merkezi dahil, bütün Ninowa vilayetinin IŞİD’in eline geçmesinde eski Irak başbakanı Nuri maliki’yi sorumlu tutan Mecnan, bölgedeki IŞİD varlığının Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğindeki Peşmerge’nin üstün mücadelesi sonucu son bulduğunu belirtti. Mecnan, bölgenin özgürlüğü için Bin 700 Peşmerge’nin şehit düştüğünü de anımsattı.

Haşdi Şabi’nin Kürdistan bölgesine ve Peşmerge’ye yönelik tehditlerine değinen Şêx Mecnan, Kürdistan bölgesine veya Peşmerge’ye yönelik tehditlerin kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirtip, bir çatışma durumunda hiç çekinmeden Peşmerge’nin yanında duracaklarını açıkladı.