Ardahan’da Konuşan Bakırhan’dan Muhalefete ‘İşbirliği’ Çağrısı Kaynak: Ardahan’da Konuşan Bakırhan’dan Muhalefete ‘İşbirliği’ Çağrısı

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, muhalefete işbirliği çağrısı yaparak, "Bu ülkenin barışa ve Kürt karşıtı ittifakın dağılmasına ihtiyacı var" dedi.

Ardahan’da Konuşan Bakırhan’dan Muhalefete ‘İşbirliği’ Çağrısı Kaynak: Ardahan’da Konuşan Bakırhan’dan Muhalefete ‘İşbirliği’ Çağrısı
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ardahan'daki halk toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
31 Mart'taki yerel seçimler için muhalefete işbirliği çağrısı yapan Bakırhan, "Bu kadar kötülük karşısında muhalefet olarak yan yana gelmekten, iş ve güç birliği yapmaktan çekiniyorsak, o zaman AKP bize layıktır. Buradan bir kez daha Türkiye muhalefetine, toplumsal örgütlerine ve toplumsal muhalefetine seslenmek istiyorum. Muhalefetin bir zahmet bir araya gelmesi, ortak bir direnç ve direniş ortaya koyması gerekiyor" dedi.
 
Bakırhan, şöyle devam etti:
 
"Burada muhalefeti de eleştiriyorum. Bu kötücül iktidarı 21 yıldır başımızda tutan onların kötülükleridir, hileleridir, baskılarıdır, faşizan uygulamalarıdır ama biraz da bizim suçumuzdur. Genel olarak muhalefeti kastediyorum. Bu kadar kötülük karşısında muhalefet olarak yan yana gelmekten, iş ve güç birliği yapmaktan çekiniyorsak, o zaman AKP bize layıktır. Buradan bir kez daha Türkiye muhalefetine, toplumsal örgütlerine ve toplumsal muhalefetine seslenmek istiyorum.
 
İnsanlar geçinemiyor, kan ağlıyor, insanlar dilini konuşamıyor, Kürtçe şarkı dinlediği için insanlar yargılanıyor, Eskişehir’de Kürtçe şarkılar dinlendiği için insanlar gözaltına alındılar ortada, düğün de kalmadı. Bu ülkede Aleviler eşit yurttaş değiller, hakları yok, Cemevleri ibadethane statüsü kazanmamış. Bu ülkede AKP’li değilsen, Türklüğü kabul etmiyorsan, hak arayan kadınsan, umudun peşinde koşan genç ve muhalifsen ya cezaevleri ya sürgün ya da açlık ve işsizlikle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu topraklarda ortak mücadele etme kültürü var. Onun için muhalefetin bir zahmet bir araya gelmesi, ortak bir direnç ve direniş ortaya koyması gerekiyor."
 
50+1 tartışması
 
Bakırhan, Cumhurbaşkanlığı seçimine dair 50+1 tartışmalarına da değindi. Bakırhan, 50+1 tartışmasının başlatılarak Erdoğan’ın yeniden seçilmesi için bir usul arandığını söyledi. Bakırhan, “Yeni bir tartışma başlattılar, her seçime bu tartışmalarla giriyorlar. Bu başkanlık sistemini öyle bir anlattılar ki Türkiye’yi bilmeyen insanlar diyecek ki iyi olacak sırtımızdaki 100 yıllık sorunlar çözülecek. Ama daha kötü oldu. Şimdi bunlar 5 yıl sonra Erdoğan’ı nasıl seçtiririz derdine düşmüş. 50+1 mi olsun 30+1 mi olsun hiç seçim olmadan mı Erdoğan seçilsin telaşına düşmüşler. Toplumun bir gün bunlara kırmızı kart göstereceğini biliyorlar. Biz de diyoruz ki hangi usulü getirirseniz içinde halk yoksa bir gün usulleriniz çöpe gidecek. Halkın iradesini ipotek aldığınız görkeminiz son bulacaktır. Usul tartışmak yerine gelin demokrasiyi tartışalım. Bunların derdi bizim yaşadığımız sefalet değil, onların derdi Erdoğan’ın nasıl seçileceğidir” dedi.
 
‘Barışa ihtiyaç var’
 
Ülkenin barışa ihtiyacının olduğunu belirten Bakırhan, konuşmasını şöyle noktaladı:
 
“Bu ülkede bir barışa ihtiyaç var. Kürtlerin statüsünü anayasal güvenceye alınmasına ihtiyaç var. Bu devletin Cumhuriyet tarihinden beri Kürt karşıtı ittifakının dağılmasına ihtiyaç var. Bu topraklarda Alevilerin eşit haklara sahip olması gerekiyor. Bu topraklarda hırsızlık ve yolsuzluğun ortadan kaldırılmasına ihtiyaç var."