Arınç: Alevilere çok uzak kaldık; oylarına ihtiyacımız var

Bülent Arınç AKP içinde çözülmeler olduğunu belirterek ‘Yeni ittifaklar bulmamız lazım’ dedi, ‘Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var’ diye ekledi.

Arınç: Alevilere çok uzak kaldık; oylarına ihtiyacımız var

“ALEVİLERİN OYLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

AKP’nin Alevilerle daha ilgili olmasını istediğini belirten Arınç, “Araştırmalar şunu gösteriyor ki Selahattin Gürkan (Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı) arkadaşımız azdır, çoktur bilmiyorum ama Alevi yurttaşlarımızın beğenisini kazanmış ve oylarını almış. Kendisini kutluyorum. Ben azlığında çokluğunda değilim, bir Alevi’nin bize oy vermesi çok önemli çünkü önümüzdeki seçimlerde bizim Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var. Biz Alevileri kendimizden görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ALEVİLERİ BAŞKA SİYASETÇİLERİN ELİNE TERK ETTİK”

Doğal seçmene dönülmesi gerektiğini ve herkesi temsil hakkına kavuşturacak bir modele geçilmesi gerektiğine dile getiren Bülent Arınç, “Yeni ittifaklar bulmamız lazım dedim. Ben Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Alevi kardeşlerimiz, bu ülkenin bir varlığıdır. Bizim onlarla iftihar etmemiz lazım. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Onları başka siyasetçilerin eline terk ettik” diye konuştu.