Avusturyalı Bakanı: Kürdistan Bölgesi Avrupa'nın önemli ve güvenilir bir ortağıdır

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Kürdistan Bölgesi’nin Avrupa ve Avusturya'nın önemli ve güvenilir bir ortağı olduğunu vurguladı.

Avusturyalı Bakanı: Kürdistan Bölgesi Avrupa'nın önemli ve güvenilir bir ortağıdır
Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Başkan Neçirvan Barzani Cuma günü Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile  bir araya gelmişti.
 
Görüşme ardından Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg X hesabından Başkan Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmenin fotoğrafı ile birlikte yaptığı paylaşımda "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile Münih Güvenlik Konferansı 2024 oturum aralarında görüştüm" diye yazdı.
 
Avusturya Dışişleri Bakanı paylaşımının devamında, "Çalkantılı bir bölgedeki konumu göz önüne alındığında, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Avrupa ile Avusturya için önemli ve güvenilir bir ortaktır" ifadelerini kullandı.
 
Schallenberg, Başkan Barzani'yi Avusturya'ya davet etti
 
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Başkan Neçirvan Barzani ile Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada  tarafların Irak-Kürdistan Bölgesi ile Avusturya arasındaki ilişkileri ele aldığı belirtilmişti.
 
Ortadoğu'daki gergin durum, Gazze'deki savaşın dünya güvenlik ve istikrarına yönelik yarattığı tehditleri ele alan iki liderin, durumun daha da tırmanmasının önlenmesi ve bu amaçla kapsamlı bir işbirliği yapılması gerektiği konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.
 
Her iki taraf da Avusturya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini her alanda geliştirme yönündeki karşılıklı arzusunu yineledi.
 
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, ülkesi Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine büyük önem verdiğini belirterek bu bağlamda Başkan  Neçirvan Barzani'yi resmi olarak Avusturya'ya davet etti.
 
Neçirvan Barzani ile görüşmesinin ardından konuşan Schallenberg, "Irak'ın istikrarı ve güvenliği, ülkemin istikrarı ve güvenliği açısından önemlidir" dedi.
 
Avusturyalı bakan, Kürdistan Bölgesi ve Irak'la çok güçlü diplomatik ilişkileri bulunduğunu belirterek, "Viyana, birçok Kürt için uzun süredir Batı'ya açılan bir pencere olmuştur” ifadelerini kullandı. /Rûdaw