Ayşe öğretmenin cezasının infazı ertelendi

Kürt kentlerinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü dönemde Diyarbakır’dan Diyarbakır’dan telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan öğretmen Ayşe Çelik’in ceza infazı ertelendi.

Ayşe öğretmenin cezasının infazı ertelendi

Kürt kentlerinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü dönemde Diyarbakır’dan  Diyarbakır’dan telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan öğretmen Ayşe Çelik’in ceza infazı ertelendi.  

Ayşe Çelik'in avukatı karara itiraz edeceklerini söylemiş, 0-6 ay arasında bebekleri olan annelerin infazının bebek altıncı ayına gelinceye kadar cezanın ertelenebildiğine dikkat çekmişti. Ayşe öğretmenin avukatı Mahsuni Kahraman, cezanın infazının müracaat üzerine 20 Nisan 2018'e ertelendiğini duyurdu.

Ceza 20 Nisan’a ertelendi

Kahraman konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada “Beyaz Show’a bağlanarak “çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dediği için 1 yıl 3 aylık hapis cezası alan ve cezası kesinleşen Ayşe öğretmenin bu cezasının infazı, müracaatımız üzerine, doğum nedeniyle 20 Nisan 2018 tarihine kadar ertelendi” dedi.