BAE’den Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi yardım

BAE’den Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi yardım

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi malzeme desteği veren Birleşik Arap Ermirlikleri yönetimine teşekkür etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gönderilen tıbbi malzemeleri taşıyan kargo uçalar Erbil Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.

Burada BAE’den gelen heyeti karşılayan Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, “BAE hükümeti tarafından koronavirüsü salgınına karşı mücadele için gönderilen tıbbi yardım ve tıbbi ve insani yardım malzemelerini almaya geldik. BAE hükümetine sağlama, Dışişeri Baklanlığı, Erbil Başkonsolosluğu ve BAE Kızılayına yardımlarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Dünyanın salgın nedeniyle bir krizle karşı karşıya kaldığını berlirten Berzenci, bu nedenle tüm ülkelerde tıbbi malzeme ihtiyacı doğduğunu hatırlattı.

Berzenci, "BAE tarafından sağlanan yardım, salgına hastanelerde ihtiyaç duyulan tek kullanımlık malzemeler olan maske, eldiven ve steril malzemeler içeriyor” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki duruma ilişkin de bilgi veren Dr. Saman Bezenci, “Nisan aylarına göre vaka sayısındaki artış normalleşme ile bağlantılı. Dolayısıyla risk oranının daha büyük olduğunu belirtebiliriz" diye konuştu.

Bakan Berzenci salgının kontrolden çıkmaması için tedbirlere uyulması gerektiğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi’nde bugüne kadar 544 kişi koronavirüsüne yakalandı. Bunlardan 409’u iyileşirken 5 vaka ölümle sonuçlandı.

Rudaw