Bakırhan'dan CHP’ye tepki: Bizi yok sayana oy da yok

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Antalya’da salon taleplerine reddeden CHP'li belediyeye, “Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın, ama Kürtler salon bile talep ettiği zaman vermeyeceksin! Antalya’da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz işbirliği de yaparız, güç birliği de yaparız, biz sizin yararınıza da olan her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya, bize selam vermeyene salon vermeyene oyumuzu vermeyiz” sözeleri ile tepki gösterdi.

Bakırhan'dan CHP’ye tepki: Bizi yok sayana oy da yok

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya 1’inci Olağanüstü Kongresi'ni Kepez ilçesinde bulunan bir düğün salonunda yapıldı.

Burada bir konuşma yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak ile görüştüklerini, her üç ismin selamlarını getirdiğini söyledi.

“Kürt meselesine 800 milyar dolar harcadılar”

Bakırhan, ekonomik krize değindiği konuşmasında, “İnanın geçinemiyorsak, işsizsek, emekli maaşı yaşamımızı idame ettirmek için yetmiyorsa, sefalet içerisinde yaşıyorsak, bu ayrımcı ve ırkçı politikalar Antalya’da dahi varsa bunun tek sebebi Kürt meselesinin çözülmemiş olmasıdır. Kürt meselesine 800 milyar dolar harcadılar. 2-3 milyar dolar için İngiltere’deki tefecilerden para dilenmek için çabalayan bu ülkenin bakanlarına, 800 milyar doları Kürt anadilini konuşmasın, eğitim görmesin, eşit yurttaş olmasın diye harcayanlara sesleniyoruz. Tefecilere gitmeyin, bu savaşı bitirin” diye konuştu.

Kongre için salon talebini reddeden CHP'li belediyeye tepki gösteren Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

“Kürt illerinde biliyorsunuz en demokratik yöntemlerle sandıklar kurulacak. Halkımızın tercih ettiği adaylar bizim adaylarımız olacak. Antalya dahil olmak üzere burada kent uzlaşısını esas alacağız. Kent Uzlaşısı ne demektir? Demokrat olan, Kürt düşmanı olmayan, Alevi ve kadın düşmanı olmayan, demokratik bir hukuka hakka riayet eden, saygı gösteren adaylar adaylarımız olacak.

Şimdi size soruyorum? Ya Allah aşkına bir partinin Eş Genel Başkanı geliyor, Antalya'da kongre yapabileceğimiz 50 tane salon var, gelip bir düğün salonunda kongre yapıyoruz. Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın, ama Kürtler salon bile talep ettiği zaman vermeyeceksin! Antalya’da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz işbirliği de yaparız, güç birliği de yaparız, biz sizin yararınıza da olan her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya, bize selam vermeyene salon vermeyene oyumuzu vermeyiz. CHP’li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleri'yle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, insan yerine koymayan, bize AKP ve MHP gibi yaklaşan insanlara ne oy ne de işbirliği yapmayacağımızı buradan ilan ediyorum.”

"Korucu başlarıyla Siirt'te, Batman'da, Amed'de bizimle yarışamıyor"

Bakırhan, “AKP, cezaevinde diz çöktüremedi, faili meçhullerle bitiremedi. Antalya’da coşkulu, rengarenk, gençlerimizle, annelerimizle kongremizi yapıyoruz. Sandıkta da yarışamıyor. Korucu başlarıyla, Siirt’te, Batman’da, Amed’de bizimle yarışamıyor. Şimdi ne yapıyor? Kaçak seçmen taşıyor. Ne yapıyor? Benim milletvekili olarak seçildiğim kent olan Siirt’e 8 bine yakın seçmen kaydırmış. Seçmen derken Siirt’i kaydırmıyor. Giresun’dan, Karadeniz’den, Trakya’dan, Siirt’i görmemiş Siirt’te kimlerin yaşadığını bilmeyen insanları seçmen olarak kaydırıyor. Ne yapıyor? Kaçak seçmenlerle Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

DEM Parti Eş Başkanı Bahkırhan, “Kürdistan’da irademizi yok sayanlara, oyumuzu alıp bize selam vermeyenlere, sırtını dönenlere seçimlerde gereken cevabı siz değerli halklarımızın vereceğini belirtmek istiyorum” dedi.