Başbakan Barzani, İngiltere heyetini kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wilks ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Barzani, İngiltere heyetini kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wilks ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İngiltere’nin Erbil Konsolosu James Thorntone’nun da katıldığı görüşmede Büyükelçi Wilks, ülkesinin hükümet kabinesini kurulmasından memnuniyet duyduğunu ve Kürdistan Bölgesi’nin gelişmesi ve ilerlemesinde desteklerinin her alanda süreceğini söyledi.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wilks, İngiliz şirketlerinin Kürdistan Bölgesi’nde yatırım ve üretim yapmak istediklerinin altını çizdi.

Başbakan Mesrur Barzani ise; Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere değinerek, her iki hükümet arasında devam eden görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini,  anayasa çerçevesinde sorunların çözülmesi için karşılıklı bir anlayışın olduğunu dile getirdi.

Başbakan Barzani her iki ülke arasındaki turizmin canladırılmasına değinerek, özellikle Irak ve Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının İngiltere’yi ziyaret edebilmesi için İngiltere vizesi alınması yönündeki zorluklardan bahsederek bu konun çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

Görüşmenin geri kalan kısmında IŞİD terörünün Irak’ın birçok bölgesinde hareketlenmesi ve yeniden örgütlenmesi gündeme geldi. Terörün bölge halkının can güvenliği üzerindeki tehditi ve göç eden sığınmacıların topraklarına güvenli bir şekilde dönememesi konusu değerlendirildi.

Görüşmede teröre karşı Kürdistan, Irak ve koalisyon hüçleri arasındaki güvenlik işbirliğinin artırılması konusunda hemfikir olundu.